عکسهای زیبا از لبنان، سرزمین تاریخی
















طبیعت بکری که هنوز جای گردش بسیار دارد + تصاویر
روزهای عید نوروز به واسطه تعطیلات چند روزهاش، همیشه جزء روزهایی بوده که خانوادهها بار سفر میبندند و بسیاری از آنها ترجیح میدهند که به سمت شمال کشور حرکت کنند و از آب و هوای خوش بهاری- زمستانی این خطه از کشور بهره ببرند. البته باید این را متذکر شد که افرادی که به قصد شمال کشور و گیلان توشه سفر میبندند، میدانند که ممکن است با هوای بارانی مواجه شوند.
گیلان به لحاظ موقعیت طبیعی، دارای جاذبههای گستردهای است كه سرتاسر این استان را در بر گرفته است که برخی از آنها فصلی دارند و برخی دیگر محدودیت فصلی ندارند و در همه فصول قابل استفادهاند. استان گیلان با وسعت 22 هزار کیلومتر مربع، دارای آب و هوای معتدل مدیترانهای است که شامل 16 شهر، 16 بخش و 45 دهستان است. شهرستانهای این استان عبارتند از: آستارا، آستانه اشرفیه، اَملَش، بندر انزلی، رشت، رضوانشهر، رودبار، رودسر، سیاهکل، شَفت، صومعهسرا، طوالش، فومَن، لاهیجان، لنگرود، ماسال. در یک تقسیمبندی کلی، جاذبههای گردشگری و طبیعی استان گیلان را میتوان به دریا و ساحل دریا، دریاچهها و تالابها، ییلاقها، جنگلها، ارتفاعات، چشمههای آب معدنی، کوهها و مراتع سبز و روستاها تقسیم کرد.
جنگلهای گیلان از مناظر طبیعی زیبای گیلان است. جذابیت جنگلهای گیلان در تنوع گونههای جنگلی آنهاست و همین امر آنها را از جنگلهای سوزنی برگ متمایز میسازد. سطح زمینهای جنگلی گیلان را در فواصل درختان، فرشی از چمن میپوشاند. جنگلهای گیلان با این بستر سبز، امكانات بسیاری را از نظر تغذیه، حیات وحش و اوقات فراغت فراهم ساخته است. جنگلهای سراوان، تالش، لاهیجان و دیلمان از جمله جنگلهای زیبا و دیدنی گیلان است.
مرداب و تالاب انزلی:
تالاب انزلی در ساحل جنوب غربی دریای مازندران در غرب دلتای سفید رود و در جنوب بندر انزلی گسترده است. این تالاب از غرب به كپور چال و آبكنار، و از جنوب به صومعه سرا و بخشهای شهرستان رشت، محدود شده است. این تالاب محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مأمن پرندگان بومی و مهاجر است. در داخل تالاب، جزایر زیبایی وجود دارد و دو شهر زیبای انزلی وآب كنار در ساحل آن قرار دارند. از دیدنیهای چشم نواز تالاب انزلی میتوان از گل های نیلوفر آبی نام برد كه غنچه ها و برگ های آن سر از آب برآورده و سطح وسیعی از تالاب را می پوشاند.
قایقرانی، ماهیگیری و شکار پرندگان روی تالاب انزلی، قایقرانی در دریا و گردش در پارک و بلوار ساحلی و دیدار از بازار محلی مجموعهای از خدماتی است که برای گردشگران تدارک دیده شده است. انزلی، هتلهای مناسب و تاسیسات اقامتی و پذیرایی و در کنار آن تعدادی تاسیسات گردشگری از قبیل اردوگاه جهانگردی، دهکده ساحلی و شهرکهای توریستی دارد.
قلعه لمبسر:
قلعه یا دژ لمبسر در رودبار، در شمال شرقی روستای رازمیان واقع شده و جزو مهمترین قلاع اسماعیلیه در عصر سلجوقی است. این قلعه از استحکامات دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی و پس از قلعه الموت مهمترین قلعه به شمار میرفته است. این بنا یکی از عظیم ترین و وسیعترین دژهای منطقه است که دو رود «نینه رود» و «لمه در» در دو سوی آن جریان دارند. قلعه لمبسر از سه جهت مخاور، جنوب و شمال به پرتگاههای مخوفی منتهی میشود. بخشی از سمت خاوری آن، یعنی سمت رودخانه نینه رود، شیب کمتری دارد.
آب های معدنی:
"چشمه آب گاز سنگرود"، در روستای سنگرود از توابع دهستان عمارلو شهرستان رودبار قرار دارد.
"چشمه كلشتر منجیل"، این چشمه حدود یك كیلومتر پایین تر از سد سفیدرود در فاصله پانصدمتری جاده اصلی قزوین به رشت قرار دارد.
"چشمه آب معدنی ماسوله"، در ابتدای ورودی شهر تاریخی ماسوله در كنار پارك شهر قرار دارد.
"چشمه چشماگل"، در روستای طالم از توابع سنگر قرار دارد.
"چشمه ماستخور"، در روستای ماستخور نزدیك رودبار در جبهه غربی سد منجیل قرار دارد.
"چشمه آب معدنی سجیران"، در اشكور بالا، نزدیكی روستای سجیران واقع است.
ییلاق ها:
مناطق ییلاقی گیلان كه در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرد عبارت است از:
"نواحی ییلاقی جواهر دشت"، در ارتفاعات شرق گیلان قرار دارد و ییلاقِ نواحی چابكسر و واجارگاه و رحیم آباد به شمار میروند.
"ییلاق های واقع در مسیر دره رودخانه پل رود"، دره بسیار زیبای پل رود ، پس از گذشت از روستای دیماین به نواحی ییلاقی این ناحیه می رسد. دره پل رود به دو شاخه تقسیم می شود و هر یك به ییلاق های واقع در مسیر خود می رسد.
"ییلاق های دیلمان و اسپیلی"، ییلاق های این ناحیه، هم از نظر چشم انداز و هم از نظر آثار تاریخی و فرهنگی دارای اهمیت بسیار است.
"ییلاق های نواحی رودبار"، این ییلاق ها را می توان به دو قسمت تقسیم كرد: نخست ییلاق های واقع در شرق سفیدرود كه عمدتاً در عمارلو ، توتكابن و پره سر قرار دارند.
"ییلاق های تالش و آستارا"، ماسوله جنوبی ترین ییلاق تالش است و پس از آن ییلاق های ماسال و شاندرمن قرار دارند. ییلاق «تالش دولاب» ، ییلاق «مریان» ، ییلاق «سوباتان» در این منطقه از این زمره اند. شهر آستارا، از طریق گردنه حیران به نواحی ییلاقی آستارا مربوط میشود.
اسپی دشت:
اسپی دشت از ییلاقات شهرستان ماسال، در 50کیلومتری شمال غرب رشت قرار دارد و برای رفتن به این دشت باید ورزشکار بود چرا که باید فاصلهای تقریبا دو ساعته را پیاده راه رفت.
گردنه حیران:
حیران، نام روستایی در استان گیلان است که در مسیر راه ارتباطی آستارا به اردبیل واقع شده و به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب در طی سالیان و زیبایی بیش از حد گردنه حیران، مورد توجه گردشگران قرار گرفته و ساخت و ساز بناهای تفریحی و گردشگری در آن افزایش یافته است.
قلعه رودخان:
قلعه رودخان نام قلعهای تاریخی در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر فومن در استان گیلان است. برخی از کارشناسان، ساخت قلعه را در دوران ساسانیان دانستهاند. این قلعه با 6/2 هکتار مساحت بر فراز ارتفاعات روستای رودخان قرار دارد. دیوار قلعه ۱۵۰۰ متر طول دارد و در آن ۶۵ برج و بارو قرار گرفته شدهاست. این بنا به وسیله سنگ و آجر ساخته شده و در بخش های آسیب پذیر و نقاط حساس، سنگ با ملات ساروج به کار رفته، اما در مسیر اطاق ها، برج ها و سقف های گنبدی شکل از آجر، گچ و ملات ساروج استفاده شده است. ارتفاع دیوارها متفاوت و از 3 تا 10 متر متغیر است و در نقاط نفوذ پذیر قلعه، دیوارها و باروها قطور و ارتفاع بیشتری دارند.
از روستای قلعه رودخان تا خود قلعه طبیعت بسیار زیبا و چشم اندازهای زیادی وجود دارد كه توجه هر بینندهای را به خود جلب میكند. رفت و آمد با وسیله نقلیه تا فاصله یك و نیم كیلومتری قلعه رودخان امكان دارد. در مسیر صعود به قلعه، درختانی با قدمت زیاد، به سمت آسمان سربرافراشته اند و نور از لابه لای شاخههای این درختان به پایین میریزد.
این آبشار در منطقه جنگلی کنار جاده کوهستانی سیاهکل به دیلمان پس از شهر سیاهکل قرار دارد و فاصله آن تا شهر سیاهکل حدود ۲۵ کیلومتر است. این آبشار دوقولو، تنها یکی از آبشارهای کوچک و بزرگ این منطقه است. آبشار لونک در فصل بهار و پاییزآب فراوانی دارد و در تابستان کم آب است. این منطقه علاقه مندان خاص خود را دارد و زوجهای جوان در روز عروسی خود به کنار این آبشار آمده و عکسهای به یاد ماندنی میگیرند.
ماسال:
شهرستان ماسال در شمال غربی استان گیلان و در جنوب شرقی تالش قرار گرفته است. مساحت این شهرستان حدود 480 کیلومتر مربع است. ماسال از شمال به گسکر و شاندرمن، از غرب و جنوب غربی به خلخال، از شرق به فومن و صومعه سرا محدود است.
از مناطق دیدنی این شهرستان میتوان به منطقه جنگلی طلاسکو، سورکوم، آری دول، شالماء، چسلی، ییلاق تلارگاه، ییلاق خندیله پشت، ییلاق بیلگاه دول، ییلاق مورجونه، ییلاق اسپی دشت، ییلاق رشته پشت، ییلاق مولومه بند، ییلاق شنبه راه، ییلاق اولسبلنگاه، ییلاق واشیار، ییلاق سی فی، ییلاق نمنه پشت و ییلاق سوچاله اشاره کرد.
ماسوله:
ماسوله در ۵۵ کیلومتری رشت در استان گیلان قرار دارد. این شهر در ناحیهای کوهستانی و جنگلی در دامنهای صخرهای با وسعت ۱۶ هکتار و ارتفاع ۱۰۵۰ متر از سطح دریای آزاد ساخته شدهاست. ماسوله در ۳۲ کیلومتری جنوب غربی شهرستان فومن قرار دارد و از غرب به خلخال، از شمال به ماسال و از جنوب به طارم محدود است. این شهر طی شماره ۱۰۹۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاست.
ماسوله دارای معماری منحصر به فردی است. محوطه جلوی خانهها و پشت بامها هر دو به عنوان پیاده رو استفاده میشوند. خیابانهای کوچک و پلههای بسیار به هیچ وسیله نقلیه موتوری اجازه ورود نمیدهد. معماری ماسوله در یک جمله توصیف میشود: حیاط ساختمان بالایی پشت بام ساختمان پایینی است. این نوع معماری منحصربه فرد هر ساله در فصلهای تابستان و بهار گردشگران بسیاری را به سمت خود میکشاند.
آبشار ویسادار:
آبشار ویسادار از زیباترین آبشارهای ایران و سومین آبشار مرتفع استان گیلان است. این آبشار به معنی "سایه درخت بید" است که در 16 کیلومتری شهر پره سر در شهرستان رضوانشهر واقع شده و همچون نگینی در دل جنگلهای زیبایی این منطقه میدرخشد.
تپه مارلیک:
تپه باستانی مارلیك در دره گوهر رود در كنار شهر رودبار گیلان قرار دارد. این تپه با وسعت حدود یك هكتار در كنار باغهای زیتون و بیجارهای برنج قرار دارد. این تپه یک محوطه باستانی در کرانه غربی سفیدرود و در دره "گوهر رود" استان گیلان است. تپه مارلیک بقایای به جای مانده از تمدن باستانی متعلق به دست کم ۳۰۰۰ سال پیش است. پژوهشگران گمان می برند که این تپه آرامگاه خصوصی فرمانروایان و شاهزادگان مردمان این تمدن بوده است.
پل خشتی تمیجان رودسر:
این پل خشتی در ۶ کیلومتری جنوب غربی رودسر گیلان روی رودخانه تمیجان قرار دارد. از نوع طاقها و مصالح به کار رفته در این پل میتوان آن را به دوره صفوی نسبت داد. در ۲ طرف طاق جناحی میانین، ۲ اتاق کوچک در میان پایههای پل ساخته شده که در هر طرف پل ۲ پنجره دارد. در ۲ طرف عرض پل جانپناهی آجری به بلندای ۵۰ سانتی متر ساخته شده تا از افتادن افراد و چهارپایان جلوگیری شود. پل خشتی لنگرود نیز نمونهای از این پل است. بدنه و پایههای پل آجری است، ولی کف پل سنگفرش است و دارای چهار دهانه بزرگ است. این پل ۷۰۰ سال قدمت دارد و در آستانه تخریب قرار گرفته است. پل خشتی تمیجان در فهرست آثار ملی کشور با شماره ۱۱۲۵ به ثبت رسیدهاست.
این مناطق دیدنی و زیبای شمال ایران، تنها بخشی از طبیعت بکر منطقه گیلان بود که نام برده شد، اما هستند مناطقی که حتی پای گردشگران به آنجا نرسیده است.
"ابراهیم محسنی" رییس سابق جامعه هتلداران استان گیلان درباره جاذبههای طبیعی و گردشگری این استان میگوید: بخش عمدهای از استان گیلان در ایام نوروز و در فصل بین زمستان و بهار، سرد است که اگر مسافران به آنجا بروند، حتما دچار مشکل خواهند شد. اما از جاذبههای طبیعی و گردشگری این استان میتوان ماسوله، قلعه رودخان، امامزاده ابراهیم، تپههای ماسال، تالاب انزلی، بام سبز لاهیجان، بخشها و کوپههای جنگلی اشکورات رودسر، سواحل دریای خزر و خیلی مکانهایی که بسیار خوش آب و هوا هستند، نام برد.
وی همچنین درباره شرایط گیلان برای مسافرت در ایام نوروز به خبرنگار برنا توضیح میدهد: ایام عید و نوروز، مردم گیلان چه بخواهند و چه نخواهند، عدهی زیادی از هموطنان به شهرشان میآیند و آن طور که اطلاع دارم، همه عواملی که در خدمات رسانی دخیل هستند، هماهنگی کاملی دارند، از ریاست سازمان گردشگری استان گرفته تا استانداری، شهرداریها و نیروهای انتظامی و فرمانداریها در یک برنامه هماهنگ، آماده هستند تا به پیشواز مهمانان نوروزی بروند. البته ظرف دو سه سال گذشته، امکانات رفاهی استان، دو برابر شده است؛ هم هتلها و هم مراکز خدمات درمانی، بهداشتی و رفاهی خوبی ساخته شده است.
محسنی در پایان میافزاید: در این فصل آب و هوای استان گیلان در روستاها و شهرهای مختلف، متفاوت و تقریبا همراه با باران و آفتاب است که بستگی به زمان سفر مسافران در روزهای تعطیلات دارد.
منبع : مجله اينترنتي تك محفل دات كام
بام سبز توی زمستون
آشنایی با چهار گوشه ایران
موقعیت ویژه جغرافیایی ایران، مناطق مختلف و متنوع آب و هوایی آن، تنوع زیستگاهها و اقوام آن فرصت بینظیری برای تجربه به دست میدهد.
ایران سرزمینی با پیشینه کهن است که فرهنگهای بسیاری در آن شکل گرفتهاند و آثار باستانی و تاریخی آن به بیش از 4000 سال پیش بازمیگردد.
آشنایی با نامهای سرزمین ایران
تنوع آثار باستانی و طبیعت منحصر به فرد هر یک از استانهای ایران برای هر گردشگری مثال زدنی است.
باتشكر از سايت همشهري آنلاين
آشنایی با استان اردبیل
استان اردبیل در شمال غربی فلات ایران، با بیش از 18 هزار و 50 کیلومتر مربع، یک درصد مساحت کل کشور را تشکیل می دهد.
این استان از شمال به رود ارس ، دشت مغان و بالها رود در جمهوری آذربایجان ، از شرق به رشته کوههای طالش و بغرو در استان گیلان ، از جنوب به رشته کوه ها، دره ها و جلگه های به هم پیوسته استان زنجان و از غرب به استان آذربایجان شرقی محدود است.
چهار شهرستان این استان در طول 5/282 کیلومتر با جمهوری آذربایجان هم مرزاند.در 159 کیلومتر از این مرز، رودهای ارس و بالهارود جریان دارند.
بازار اردبیل / دانشگاه محقق اردبیلی / بقعه شیخ صفی الدّین اردبیلی / تالار چینیخانه /
دریاچه نِئور / کوه سبلان / کهنه قلعه - مشکین شهر / بقعه شیخ حیدر - مشکین شهر /
در طول این مرز، استان اردبیل با جمهوری آذربایجان از دو نقطه اصلاندوز و بیله سوار ارتباط دارد. آذربایجان شرقی مرزهای مشترک با شهرستانهای پارس آباد، مشکین شهر، اردبیل و خلخال دارد. استان اردبیل همچنین در جنوب با استان زنجان همجوار است. این استان از مشرق با استان گیلان از طریق شهرهای اردبیل و خلخال و رشته کوه طالش همسایه میباشد.
راه ارتباطی استان اردبیل با مرکز کشور از طریق محور اردبیل ـ آستارا (گردنه حیران ) واز راه رشت وقزوین به تهران میسر میشود. استان اردبیل به پیشنهاد دولت و تصویب مجلس شورای اسلامی در سال 1372 از محدوده سیاسی ـ اداری استان آذربایجان جدا شده و به عنوان استانی مستقل در تقسیمات کشوری جای گرفت.
این استان دارای شش شهرستان، 16 بخش، شش دهستان و2193 آبادی است. شهرستان اردبیل دارای چهار نوع آب وهوای مدیترانه ای گرم، مدیترانه ای معتدل، کوهستانی سرد و معتدل است. شهرستان اردبیل یکی از مناطق سردسیر ایران است و بین پنج تا هشت ماه از سال سرد است.
اردبیل
مورخان قدیم، اردبیل را واژه ای اوستایی دانسته اند که از دو کلمه "ارتا" (مقدس) و "ویل" (شهر) که معنی شهر مقدس را می دهد. بسیاری از مورخان اسلامی بنای این شهر را به فیروز پادشاه ساسانی نسبت میدهند و نام آن را "بادان پیروز" نامیده اند.
چنین مینماید که این شهر بیش از 1500 سال قدمت تاریخ دارد. به روایت اوستا، زردشت پیامبر ایرانی درکنار رود "دائی یتا " که امروزه ارس نامیده می شود به دنیا آمد و در کوه سبلان کتاب خود رانوشت و برای ترویج دین خود، به شهر "باذان پیروز" رفت. عده ای به او ایمان آوردند و در این ناحیه جنگی بین زردشتیان و بت پرستان روی داد که دراین جنگ زردشتیان بر همه روستاها و قصبه های اطراف اردبیل دست یافتند و به افتخار این پیروزی آتشکده ای در اردبیل بنا کردند که آثار آن هنوز در سه فرسنگی این شهر در دهکدهای به نام آتشگاه باقی مانده است.
در دوران حکومت انوشیروان پیروان مزدک که از جان خود می ترسیدند به اطراف ایران میگریختند و عده ای هم به اردبیل گریختند. مزدکیان از مخالفان حکومت ساسانی و خلافت بین امیه در اردبیل بودند که دائماُ دستور پیگرد و توقیف آنان صادر می شد. اهمیت مساْله مزدکیان، خلفای بنی امیه را برآن داشت تا پایتخت را از مراغه به اردبیل انتقال دهند. در زمان هشام از خلفای بنی امیه، طوایف بارین خزر به آذربایجان حمله و شهر را غارت کردند. اردبیل در زمان عباسیان مرکز ایالت آذربایجان بود.
در سال 617 هجری مغولان پس از حمله به ایران اردبیل را غارت کردند. در زمان هلاکوخان، مرکز فرمانروایی اردبیل به مراغه منتقل شد و در زمان آباقاخان، تبریز پایتخت حکومت ایلخان شد. در دوره حکومت تیموریان، امیر تیمور در اردبیل به خدمت شیخ صفی الدین رسید و به درخواست شیخ، هزار نفر از اسیران را آزاد کرد. پس از فوت شیخ صفی الدین، این شهر قبله صوفیان شد و اکثر پیروان طریقت به این شهر روی آوردند. شاه اسماعیل از اردبیل قیام کرد و حکومت واحد ایرانی را تشکیل داد و ملوک الطوایفی را از بین برد.
در زمان صفویه هرکس گناهی مرتکب می شد به اردبیل پناهنده می شد و از هر گونه آسیبی در امان می ماند. از این رو، به دار الامان نیز معروف بود وبعضی آن را دارالارشاد نیز گویند. این شهر در جنگ ایران و روسیه تا زمانی که عهدنامه ترکمانچای تنظیم شد در اشغال روسها بود. در این زمان (1245 هـ.ق ) همه اشیاء قیمت و بی همتای مقبره شیخ صفی الدین و زینت آلات دیگر مقبره ها و کتاب های مهم کتابخانه اردبیل که شاه عباس وقف کرده بود و از کتابهای خطی نفیس وبی نظیر و بی همتا بود غارت شد.
این اشیاء و کتابهای نفیس هم اکنون در موزه های مسکو و لنینگراد نگهداری می شود. در زمان سلسله قاجار، پس از انتقال ولیعهدنشین از اردبیل به تبریز، این شهر از رونق افتاد و دچار رکود اقتصادی شد. رویدادهایی مانند زمین لرزه هایی پیاپی، هجوم قبایل واقوام گوناگون، و تاخت و تازهای بیگانگان رفته رفته سبب شد اردبیل از پیشرفت وترقی بازماند. در سالهای اخیر این شهر توسعه یافت و وجود آثار تاریخی بویژه مقبره خاندان شیخ صفی و همجواری اش با آب های گرم سرعین باعث شد این شهر رونق و اعتبار پیش خودرا بدست آورد.
مراکزتاریخی وباستانی:
- خانه سید هاشم ابراهیمی،منزل وکیل الرعیا، خانه حاج یوسف آقاصادقی، خانه حاج میرزا ابراهیم صادقی، خانه سنگی درکوه، دخمه سنگی ویند، بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی، مقبره امین الدین جبراییل، برج شاطر گنبدی، تپه قره شیروان، حمام پیر زرگر اردبیل، حمام پیرعبدالملک، حمام اوچ دکان، حمام حاج شیخ، حمام پیر، حمام ملاهادی، حمام صفویه
جاذبه های طبیعی:
- آبشارگورگور سبلان، آب گرم قهوه خانه ممتا، آب گرم بشی باجی لار، آب گرم قره سو، آب گرم ساری سو، آب گرم گاومیش گلی، آب گرم گزال، آب گرم قهوه خانه همت، آب پهن، آب یل سویی، آب چشم، چشمه های بیله دره، چشمه اسد، چشمه بوشعلی، چشمه های معدنی سرعین، چشمه گل علی، چشمه سردابه، منطقه حفاظت شده نئور،دریاچه نئور، دریاچه شورابیل، تالاب گنجگاه، تالاب نوشار، تالاب شور گل، تالاب ملااحمد،
- مسجدجامع اردبیل، مسجدمیرزا علی اکبر مجتهد، امامزاده صالح، گورستان شام اسبی، گورستان کرجان، کلیسای مریم مقدس
پارس آباد
دشت مغان (بر اساس داده های کتاب های جغرافیایی قدیم ) روزگاری آباد بود و رونق داشت. اما بعدها بر اثر حوادثی نامعلوم از میان رفت. نمونه بارز روستاهای کهن و تاریخی دشت مغان , روستای پر جمعیت "اولتان " است که دارای آبادی هایی بود که آنها را به اسامی دوازده گانهماههای سال می نامیده اند.
در مورد نام (پارس آباد) گفته اند که شخصی به نام مهندس پارسا برای نخستین بار در این قسمت از دشت مغان به کارهای کشاورزی و عمرانی پرداخت و پارس آباد برگرفته از نام او است. پس از تشکیل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان و احداث سد ارس در منطقه میل مغان , پارس آباد رونق یافت و روبه توسعه و گسترش نهاد.
مراکزتاریخی وباستانی:
- قلعه اولتان، برج قارلوجا، تپه خرمن، تپه نادر، پل خدا آفرین
جاذبههای طبیعی:
- زیستگاه خروسلو، زیستگاه آقابابا، زیستگاه حسن دره سی، گورستان اصلاندوزمغان
خلخال
خلخال از شهرهای قدیمی و تاریخی آذربایجان است که در کتاب های جغرافیایی و تاریخی سده های دوم و سوم هجری مورخان و جغرافیدانان درباره خلخال اطلاعاتی ذکر شده است. خلخال در جنوب استان درفاصله 112 کیلومتری اردبیل قرار دارد و دارای تابستان های معتدل و طبیعی و زیبا می باشد و فصل پاییز بسیار زیبایی دارد. سابقه سکونت در خلخال به هزاره دوم قبل از میلاد میرسد.
از جاذبه های طبیعی این شهر می توان به چشمه آب گرم معدنی خلخال در 22 کیلومتری شمال غربی هروآباد و به فاصله 96 کیلومتری میانه که از زمین خارج می شود میتوان اشاره کرد. اطراف چشمه را سنگ های آهکی و آذرین از نوع آندزیت پور فیریک پوشانده است. خروج آب از زمین در چند مظهر نزدیک به هم به فاصله چند صد متری جاده است. آب گرم خلخال از دسته آب های بیکربناته سدیک گرم و گاز دار است که در درمان بیماری های مفصلی , رماتیسمی و عصبی مؤثر است.
مشکینشهر(خیاو)
خیاو،گذرگاه و پناهگاهی برای سوداگران و درمانده ها بود. در سده های اولیه اسلامی مجاهدان و از جان گذشتگانی بودند که در سبلان سنگر می گرفتند. هرگوشه این سامان نشانه هایی از آن روزها را به یادگار دارد. خیاو در حاشیه سرزمینی افتاده است که روزگاری به اسم آران مشهور بود. این منطقه، زبانی ویژه داشت که تا سده چهارم هچری با همه آشفتگی ها و آمیختگی هایش پایدار بود.
سکه های بدست آمده از منطقه، متعلق به چند دوره تاریخی با فاصله زمانی کوتاه و دراز و بیشتر مربوط به اتابکان آذربایجان است. نخستین سکه ای که تازیان در آران زده اند، متعلق به سال 90 هجری است. خیاو در دوره صفویه بیشتر رونق گرفت. مدتی پس از عباس میرزا در آذربایجان، خیاو توجه ایلات شاهسون را که در شرف قدرت گرفتن بودند جلب کرد. ییلاق شاهسون ها در دامنه ساوالان رفته رفته گسترده تر شد و خیاو را مثل حلقه در میان گرفت.
سپس کشتار و غارت شروع شد. مدتها این وضع ادامه داشت تا سرانجام در زمان ناصرالدین، حاکمی به نام حسنعلی خان جنرال وارد مشگین شهر شد و به شرارت ها پایان داد. از وقایع مهم خیاو می توان پیروزی مشروطه خواهان، سرکوبی اشرار در مدت 20سال حکومت رضاخانی، اسکان عشایر در مشگین شهر وقحطی در سال 1294 و 1327شمسی را نام برد.
قلعه کهنه، آغجه قلعه، مقبره شیخ حیدر، گورستان انار، سنگ نبشته شاپور ساسانی و تپه قنبر(سلاخ تپه) که به هزاره اول پیش از میلاد مربوط میشود، از مراکزتاریخی این شهر میباشند.
جاذبه های طبیعی:
- چشمه قوتورسو، چشمه قیزجه، چشمه ایلاوند، زیستگاه شیروان دره سی، زیستگاه موویل، زیستگاه هوشنگ میدانی وقره گول، زیستگاه حاجی لو، زیستگاه تنبق، زیستگاه ارباب کندی
نمین
نمین منطقهای کوهستانی با جمعیتی بیش از یکصد هزار نفر واقع در حاشیه غربی دریای خزر- ارتفاع از سطح دریا 1500 متر میباشد آب و هوایی معتدل، زمستانهای سرد و تابستان با هوای ملایم. دارای جنگلهای طبیعی فندق در شرق و جنوب نمین و باغات میوه فراوان است و فاصله آن تا اردبیل 25 کیلومتر میباشد. طبق شواهد موجود در کتب تاریخی و آثاری که از دل خاک بیرون آمده نشان میدهد که 9000 سال پیش از میلاد زمانیکه بسیاری از شهرهای فعلی وجود خارجی نداشتهاند در این منطقه قبایلی با تمدنهای درخشان سکونت داشتهاند.
اسم نمین به خاطر این است که در قدیم نمین در منطقهای جنگلی و پوشیده از درخت بوده و چون به دریا نیز نزدیک بوده هوا رطوبت بالایی داشته از این رو اسم این شهر را نمین یعنی مرطوب گذاشتهاند.
نمین دارای روستاها و دهستانهایی در اطراف آن است که اسامی آنها عبارتند از: قشلاق چایی، عنبران، دودران، میناباد، میرزانق، کلهسر، گرده، خانقاه علیا و سفلی، خشه حیران، دولتآباد، سیفآباد، جیگرکندی، ویلگیج، نوده، سولوط، سولا، خانکندی، جید، قره چناق، بیلهسوار و...
نمین دارای گردشگاههای طبیعی و بسیار زیبایی برای عموم است. چشمههایی با آب گوارا و سرد، زمینهای پوشیده از گل و گیاه، در شمال قریه آرپاتپه منطقه جنگلی با درختان فندق، گیلاس و ازگیل وجود دارد که فندق آن مشهور است.
از مهمترین محصول کشاورزی نمین گندم، جو، عدس و علوفه دامی است. محصول گندم بسیار مرغوب است و علوفه دامی به اندازه کافی و برای هر روستایی به اندازه نیاز وجود دارد و بهدست میآید بهطوری که اهالی و دامداران نیازی به خرید علوفه ندارند و خودشان آن را کشت میکنند.
محصولات درختی و باغداری در نمین گوجهدرختی، آلبالو، گیلاس، گلابی، سیب، میوه به، گردو و سایر میوهها نیز کم و بیش وجود دارد. فصل برداشت میوه ها معمولاً مرداد ماه است.
زنبورداری در نمین رونق خوبی دارد و عسل خوبی هم بهدست میآید کندوها در باغچهها نگهداری میشوند و زنبورها از شهد گلها و گیاهان طبیعی تغذیه میکنند و عسلی که از این کندوها برداشت میشود از بهترین نوع بوده دارای عطر و مزه مطبوعی است.
اماکن زیارتی و مذهبی:
- پیربدر نمین، بابا روشن، پیرلنگ، تربه
مراکزتاریخی وباستانی:
- قلعه شندان، گور قلعه سی، تپه سلوط، سربندتپه، آریا تپه، قره تپه، تپه حاجی نصیر، بولان تپه، ییدی دیوقیزی، اوزریک تپه (تپه اسفند)، قوشا تپه
جاذبه های طبیعی:
- مشهسوئی، گرده سوئی، بروکش سوئی، چشمه کهریز، زری بولاغی، جوجی بولاغی
منبع : سايت همشهري آنلاين
تاریخ روستای آلوارس(آل وراث-آل وراستان-آل پارس)
قدیم ترین روستایی که در دامنه سبلان پا به عرصه وجود گذاشته است روستای آلوارس است.مردی در زمان های قدیم در آن روستا زندگی می کرد که ادعا می نمود وارث این مکان است.بعد از درگذ شت آن پیر مرد طایفه او بنام آل وارث معروف شد. گروهی هم می گویند در روستای آلوارس باغهای بزرگی وجود داشت که از درختان تنومندی چون شمشاد و سر و بید تبریزی انباشته بود.نجاران از آن درخت انبوه الورا می بریدند و کسانی که از روستا همجوار خانه می ساختند از روستای آلوارس الوار میخریدند.به خاطر این درختان تنومند و الوار محکم این روستا به الوارستان معروف شد. گروهی هم می گویند اجداد اهالی این روستا به نژاد پارس می رسد .این روستا را پارسیان در زمانهای بسیار قدیم ساخته و مدت مدیدی در آن زندگی کرده اند.به همین خاطر نام آل پارس نیز بر روی آن می نهند.ولی از همه مصطلح تر برای این روستا ،عنوان آل پارس است.
پیست اسکی آلوارس
مجموعه فرهنگي, توريستي و ورزشي آلوارس در يكي از زيباترين نقاط استان از لحاظ گردشگري و در دامنه هاي مرتفع و زيباي سبلان واقع شده است كه بزرگترين پيست اسكي از لحاظ وسعت در ايران مي باشد. اين پيست اسكي در فاصله ۱۲ كيلو متري روستاي آلوارس و ۲۴ كيلومتري سرعين قرار گرفته است و از انجائي كه پيست فوق در ارتفاع ۳۲۰۰ متري از سطح دريا قرار دارد به سبب بارندگي برف فراوان در طول پائيز و زمستان و به جهت دير ذوب شدن برفهاي اين منطقه مي تواند در حدود شش الي هشت ماه از سال مورد استفاده قرار گيرد كه از اين لحاظ در كشور در رتبه اول است.
از ویژگیهای بارز منطقه ای که مجتمع ورزش های زمستانی آلوارس در آن واقع شده است علاوه بر جاذبه های زمستانی می توان به جاذبه های بهاری و تابستانی آن ازجمله روی آوردن عشایران با گله های خود به مناطق حوالی آن ، هوای خنک و معتدل در اوج تابستان ، پوشش گیاهی و گلهای رنگارنگ بصورت دشت های وسیعی از شقایق های کوهی ، گل ختمی ، گون و غیره همچنین قرار گرفتن مسیر های صعود به قله سبلان و قلل دیگر از فاصله نزدیک کمپ مجتمع و مشرف بودن آن به شهر های سرعین ، نیر ، اردبیل می باشد که استفاده از آن را در تمامی فصول سال مفید و خاطره انگیز می نماید .
این مکان مجهز به امکاناتی همچون بالابر ، تله سیژ و امکانات دیگر است . پیست آلوارس در حدود سال ۸۴-۸۵ افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت . با وجود گرمای ۳۵-۴۰ درجه ای هوای تابستان در اردبیل و سرعین با اینکه این مکان در ۳۰ کیلومتری سرعین قرار دارد می توان برف را در این مکان بوضوح دید و لمس نمود .
منبع : وبلاگ بهشتي به نام اردبيل
جاذبه های طبیعی شهر شیراز
شیراز
باغ های شیراز به زیبایی و طراوت مشهور است. اما چند باغ شیراز از جمله آثار تاریخی نیز محسوب می شود. از جمله :
باغ جهان نما در كنار دروازه قرآن كه ساختمان آن در دوره كریم خان زند مرمت و تجدید بنا شد، از تفرجگاه های شیراز است.
باغ دلگشا كه نزدیك آرامگاه سعدی قرار دارد، در دوره تیمور از باغ های مهم و تفریحی شیراز بود. قدمت این باغ به دوره ساسانی نسبت داده شده و ساختمان موجود در آن ، متعلق به دوره قاجاریه است. این باغ در اردیبهشت – فصل چیدن بهار نارنج – بسته است.
باغ عفیف آباد با وسعتی حدود 127000 متر مربع از زیباترین باغ های تاریخی شیراز است. این باغ در دوره صفویه از باغ های مهم و گردشگاه پادشاهان بود. در میان این باغ كه "گلشن" نیز نامیده می شود، عمارتی دو طبقه، آب نماها و زیرزمین وجود دارد.
باغ ارم كه بنا و سردر آن از دوره قاجاریه به جای مانده، زیباترین باغ شیراز است. گل های زینتی و گونه های متنوع گیاهی موجود در این باغ ، آن را به باغ گیاه شناسی دانشگاه شیراز بدل ساخته است. باغ تخت در شمال شهر شیراز و در دامنه كوه بابا كوهی قرار دارد. در این باغ عمارتی به همت "اتابك قراچه داغ " در سال 480هـ . ق بنا شد. در زمان آقا محمدخان قاجار نیز بنای جدیدی در این باغ ساخته شد. در این باغ تاریخی، اكنون پادگان نظامی مستقر است. سایر باغ های شیراز در غرب شهر در منطقه قصر دشت قرار دارد و حدود 50 كیلومتر از سطح شهر را در برگرفته است. رودخانه اعظم ، نهرمعالی آباد و قنات های متعدد، این باغ ها را مشروب می كند.
چاه مرتاض علی: بالای كوه هفت تن در سلسله جبال" چهل مقام"، در شمال شهر شیراز و در شرق گنبد عضد ( گهواره دید)، چاهی به ژرفای سه متر با دو آب انبار و ساختمانی شامل چند اتاق وجود دارد كه محل ریاضت و عبادت صوفیه و عرفا بود.
پارك قلعه بندر: بر فراز كوه قلعه بندر در محله سعدی ، پارك جنگلی به مساحت 10 هكتار وجود دارد كه از آنجا منظره زیبای شیراز دیده می شود.
چشمه جوشك: این چشمه در محدوده شمال غربی شیراز، در كنار روستای " قصرقمشه" قرار دارد. این چشمه بزرگ، سرچشمه رودخانه اعظم است كه باغ های تمام روستاهای مسیر خود مانند قصر قمشه ، منصورآباد و قصر دشت و ... را آبیاری می كند. مظهر چشمه جوشك و كناره های رودخانه ، گردشگاه مفرحی است.
منطقه بَمو: منطقه بمو در برابر كوه بمو، در 19 كیلومتری شیراز و درست مقابل تنگه الله اكبر، در جاده شیراز- آباده واقع است. منطقه بمو دارای گونه های نادر جانوران به ویژه آهو و گونه های مختلف گیاهی است. این منطقه حفاظت شده چشم انداز زیبایی دارد. در این پارك چشمه بیدی، چشمه صادقی، چشمه فیلی، چشمه گردو و چشمه چنار با آب صاف و گوارا در دره های زیبا جریان دارند. دو قنات ركن آباد و آب زنگی در همین منطقه قرار دارند.
روستای قلات: در جاده شیراز- سپیدان، روستای ییلاقی قلات با خانه ها، باغ ها و چشمه های زیبا در دامنه كوه واقع است.
پیربناب: پیربناب كه در زبان محاوره " پیربنو" نامیده می شود، چشمه بسیار بزرگی در 15 كیلومتری جنوب شیراز است. در اطراف این چشمه محیط با صفایی با درختان چنار وجود دارد كه دشت برابر خود را سیراب می كند. آرامگاه مخروبه ای نیز در كنار چشمه وجود دارد كه معروف به " شیخ اقطع " است.
سبزپوشان: در فاصله چهار كیلومتری پیربناب ، كوه سبزپوشان قرار دارد. غاری زیبا در این كوه وجود دارد كه بقعه متبركه یكی از امامزادگان را در دل خود جای داده است.
آبشار كوهمره سرخی: در جاده شیراز- كازرون، به فاصله 50 كیلومتر، جاده كوهمره سرخی جدا می شود. با گذر از چند روستا، منطقه ای پدیدار می شود كه دارای آبشارهای كوچك متعدد و جنگل طبیعی كم درختی است.

دریاچه مهارلو: اطراف دریاچه مهارلو نقاط بسیار زیبا و دیدنی پدید آمده كه مردم بسیاری را به خود جلب می كند.

4 آب معدنی دریاچه در روستای مهارلو، برای بیماری های پوستی مفید است.
آب ركن آباد: در 12 كیلومتری شمال شیراز، سرچشمه این آب قرار دارد كه در سال 338هـ. ق توسط ركن الدوله دیلمی احداث شد. آب ركن آباد ضمن آبیاری روستای اكبرآباد ، از دروازه قرآن وارد شیراز می شد و محلات متعدد از جمله هفت تنان ، چهل تنان و حافظیه را مشروب می كرد.
برم دلك: تالاب زیبایی در 4 كیلومتری روستای برم دلك است.
دریاچه دشت ارژن: دریاچه ای است با آب شیرین و با فضای سبز. روستای دشت ارژن و چشمه سلمان در56 كیلومتری جاده شیراز- كازرون قرار دارد. این دریاچه زیستگاه پرندگان مهاجر است.
تفرجگاه میان كتل: در فاصله 20 كیلومتری دریاچه دشت ارژن، با چشم اندازی زیبا، محل نگه داری گونه های نایاب گوزن زرد است.
اطراف رودخانه قره آغاج: به ویژه اطراف بند بهمن نزدیك شهر كوار در 45 كیلومتری شیراز ، منطقه ای زیبا و خرم است. چشمه خارگان نیز با جنگل بلوط زیبا در مجاورت این رودخانه واقع است.
علاوه بر این نقاط ، در شهرستان شیراز چشمه های فیل، رچی، سلیمانی، خارگان و تفرجگاه چاه محكی و دشت خضر، دیدنی است.
کتاب میراث فرهنگی استان فارس
زهره پری نوش - سایت تبیان
![]() |
![]() |
|
در يزد اولين جايي كه براي ديدن انتخاب مي شود ، ميدان و تكيه اميرچخماق است . اين ميدان و تكيه قسمتي از مجموعهي تکيه، ميدان، حمام، کاروانسرا، خانقاه، قنادخانه، چاه آبسرد و از همه مهمتر مسجد امير چخماق است كه امير جلالالدين چخماق از سرداران و امراي شاهرخ تيموري و حاکم يزد با همکاري همسر خود فاطمه خاتون بنيان نهاد؛ وقفنامه نقر شده بر ديوار مسجد گواه اين امر است. |
مهر: روستای ایستا واقع در شهرستان طالقان شاید مرموزترین روستای ایران باشد، روستایی در خاک البرز که مردمانش در زمان توقف کرده اند. به گزارش مهر سکوت حکمفرماست و کسی کاری به کار کسی ندارد. در کوچه ها اثری از رد پای تکه آهنهایی که در شهر "خودرو" نامیده می شود نیست. مردمانی که چون تابلو نقاشی زندگی و آداب و رسوم گذشته را در عصر ارتباطات یدک می کشند.نه تنها شبها پای تلویزیون نمی نشینند که به شب نشینی هم اعتقادی ندارند.
عروسی و عزا ندارند و مراسمی چون جشن تولد، سالگرد ازدواج و... برای آنان معنا و مفهومی ندارد.مهماننواز هستند به شرطی که احدی از زنان قصد ورود به روستای آنان را نداشته باشد. همانطور که تا کنون کسی از دنیای بیرون زنان آنان را ندیده است. متمول هستند و از طریق فروش زمینهای پدریشان در تبریز روزگار می گذرانند.شناسنامه ندارند و جزو آمار جمعیت ایران به حساب نمی آیند. هیچگونه خدمات دولتی را دریافت نمی کنند.
جایی که هرگونه امکانات دنیای جدید را نمی پذیرند
اینجا ایستا است؛ مرموزترین روستای ایران! جایی که هیچگونه امکانات دنیای جدید را نمیپذیرند و بدون آب لوله کشی، گاز، برق، درمانگاه، ماشین آلات، وسایل ارتباطی و ... زندگی می کنند.
گروهی از پیروان میرزا صادق مجتهد تبریزی، فقیه مشهور دوره مشروطه که با الهام از آرای تجددستیز او چنین زندگی را در زمانه تسلط مدرنیته سامان دادهاند. میرزا صادق مجتهد تبریزی از فقهایی بود که در هر دو حیطه نظر و عمل، بسیار بر طرد مطلق اندیشه تجدد و دستاورهایش تاکید میکرد و تا پایان عمر بر عدم جواز استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا میداد. اهالی روستای ایستا واقع در شرق طالقان اوقات شرعی نماز را با شاخصههای خود استخراج کرده و آغاز و پایان ماه مبارک رمضان را نیز با رویت خویش تعیین میکنند، به رویای صادقانه معتقدند، آنان به شدت منتظر ظهور امام مهدی (عج) هستند. فرزندان آن بعد از رسیدن به سن تکلیف مختارند که با آنان زندگی کنند یا به شهر تبریز بازگردند، هیچگونه فعالیت سیاسی و اجتماعی نداشته و باورهای خود را تبلیغ نمیکنند.
اهالی روستای ایستا شناسنامه ندارند
اهالی روستای ایستا شناسنامه ندارند و از امکانات رفاهی جدید مانند آب لوله کشی، گاز، برق، تلفن، رادیو و تلویزیون و... استفاده نمیکنند. کودکان آن روستا به سبک سنتی و مکتبخانهای با فراگیری دروسی همانند واجبات و محرمات فقهی، خوشنویسی و اصول عقاید سواددار میشوند.
ساعت مچی و دیواری در محل زندگی «اهل توقف» وجود ندارد و سیمان و آهن در معماری خانههای آنان به کار نرفته است. آنان به نحو اسرارآمیزی از مردم فاصله میگیرند و کمتر کسی را به خانه خود راه میدهند. از هر نوع مظاهر مدرنیته و تکنولوژی دوری میکنند و با این عزلتگزینی و انتخاب زندگی رهبانی، هالهای از شایعات و سخنان عجیب را در اطراف خود پراکندهاند. اهالی بومی طالقان که به درستی نمیدانند اینان از کجا آمدهاند و چه مرام و مسلکی دارند، گاه آنان را اسماعیلی مذهب و زمانی دراویش ترک دنیا گفته قلمداد میکنند که در انتظار ظهور امام زمان(عج)هستند.
منبع : سايت تابناك

رامسر غربيترين شهر استان مازندران است كه از شمال به درياي خزر، از جنوب به كوههاي زيباي البرز، ازشرق به شهرستان تنكابن و از غرب به استان گيلان و شهرستان چابكسر منتهي مي شود.
در سايت http://ramsaronline.com آمده است:
اين شهر داراي يك خصوصيت برجسته است كه آن را از ساير شهرهاي شمال متمايز ميكند. فاصله نزديك كوه به دريا در رامسر آن را تبديل به زيباترين شهر در شمال كشور نموده است. به رامسر لقب عروس شمال دادهاند. گردشگاههاي رامسر به قدري زيادند كه شايد از مجموع تمام گردشگاههاي شهرهاي شمال بيشتر باشند.
شهرستان رامسر به دو قسمت (رامسر مركزي) و (كتالم وسادات شهر)تقسيم ميشود. در اين سايت سعي شده است كه نقاط زيباي رامسر را به شما معرفي كنيم. اين نقاط بسيار زيادند و ما به تدريج تمام نقاط زيباي رامسر را به شما معرفي ميكنيم و اميدواريم كه مورد توجه شما دوستان و عزيزان قرارگيرد. به مسافران عزيز نيز توصيه ميشود كه قبل از مسافرت به رامسر حتما بخش ديدنيهاي رامسر را مطالعه كنند.
ديدنيهاي رامسر عبارتند از:
ييلاق گرسباسر
يكي از زيباترين نقاط رامسر و در واقع يكي از شاهكارهاي خلقت است. هواي آن در فصل تابستان بسيار خنك و گاهي سرد است. دشتهاي بسيار زيبا، كوههاي بسيار بلند و چشمههاي بسيار خنك، اين ييلاق را از سايرين متمايز ميكند. دزكول نيز در اين ييلاق قرار دارد كه بسيار زيبا و بلند است. از روي اين كوه تمام نقاط رامسر و تنكابن قابل مشاهدهاند. گردشگاه هاي اين ييلاق، رستم سر، تله بن، راه كنار، مسجد ابجي,دزكول, فولاد چشمه و... ميباشندكه هر يك زيبايي خاصي دارند. در مسير رفتن به اين نقطه از جنگل زيباي دالخاني خواهيد گذشت. براي رفتن به اين ييلاق از جاده تنكابن به رامسر وارد جاده هريس شويد وبه طرف كو ههاي سر به فلك كشيده، حدود يك ونيم تا دو ساعت حركت كنيد.
ييلاق لپاسر
بلندترين ييلاق منطقه است. براي رفتن به اين ييلاق بايد به يكي ازييلاقهاي مجاور مثل نمكدره يا جواهرده برويد (نمكدره از سايرين به لپاسر نزديكتر است) و سپس پياده يا با اسب به طرف اين ييلاق حركت كنيد. كوههاي لپاسر بسيار بلند هستند و در تابستان نيز روي كوههاي ان برف وجود دارد و كوه سمامس (بلند ترين كوه رامسر با ارتفاع ٣٦٠٠ متر) در نزديكي اين ييلاق قرار دارد . يك يخچال طبيعي در اين ييلاق وجود دارد كه اب اين ييلاق، از آن است. اين ييلاق داراي يك اب معدني
(به نام اب سياه) ميباشد كه قابل شرب است وبراي بيماريهاي كليوي بسيارمفيد است. براي رفتن به اين ييلاق حتما چادر و لباس گرم و تا حد امكان خوراكي به همراه خود ببريد. در ماه شهريور دراين ييلاق برف ميبارد.
ييلاقهاي اكراسر، جنت رودبار و چاك
اين ييلاقات نيز بسيار زيبا و جذاب هستند و براي رفتن به آنها بايد از جنگل دالخاني عبور كنيد. از جاده هريس تا به اين ييلاقات بايد حدود دو تا سه ساعت در جاده اسفالت حركت كنيد. ييلاقهاي جنت رودبار، اكراسر، چاك، چرته، نمكدره، ايزكي، جيررود و... همگي در مجاورت يكديگر قرار دارند كه در اينده به معرفي تك تك آنها خواهيم پرداخت. اين مناطق بسيار زيبا بوده و آب و هواي دلنشيني دارند.
آبهاي معدني رامسر
آبهاي معدني رامسر به دو گروه آبهاي گوگردي و گازدار تقسيم ميشوند. آبهاي معدني گوگردي براي درمان و تسكين امراض پوستي, عصبي, مفصلي و... مناسباند و قابل شرب نيستند.اما آبهاي گازدار، قابل شرب هستند و براي بيماريهاي كليوي بسيار مفيد و شفابخش هستند.
آبهاي معدني گوگردي: آب معدنيهاي اطراف هتل رامسرو د و آب معدني در سادات شهر
آبهاي معدني گازدار: آب معدني ييلاق لپاسر(آب سياه) و آب معدني ييلاق جواهرده كه هر دو قابل شرب ميباشند.
پلاژهاي رامسر (محلهاي شنا)
پلاژ شهر سبز در منطقه ميان هاله واقع است. كف دريا در اين قسمت ماسهاي بوده و براي شنا بسيار مناسب است. ضمنا اين نقطه داراي امكانات تفريحي و اقامتي ميباشد.
پلاژ توسكا سرا كه اين محل نيزداراي امكاناتي نظير محل شنا پارك شادي و.. ميباشد.
پلاژ دريا پشته: دريا پشته در غرب رامسر واقع است و پلاژ اين منطقه نيز براي شنا مناسب است...
منبع : رامسر آنلاين